SaaS model poslovanja

SaaS (softver kao usluga) poslovni model nastavlja stjecati sve veću popularnost širom svijeta. Tvrtke svih veličina sada prihvaćaju SaaS kao sljedeću najbolju alternativu lokalnom razvoju hardvera i softvera.

Prema izvješću Computer Economics, oko 60% svih tvrtki sada je integriralo barem neki postotak SaaS rješenja u svoje poslovanje, a gotovo 36% ima za cilj povećati svoja ulaganja u skorije vrijeme.

Prednosti SaaS rješenja

Postoji nebrojeno prednosti softvera kao usluge pred drugim oblicima, no ovdje smo naveli nekoliko najznačajnijih:

Trošak

SaaS može pružiti značajnu uštedu iz nekoliko različitih razloga. Prije svega, eliminira unaprijed troškove kupnje / instalacije, kao i tekuće troškove poput održavanja i nadogradnji.

Umjesto trošenja velike količine novca na hardverske instalacije, SaaS aplikacije mogu se lako preuzeti i održavati.

Nadalje, pay-as-you-go modeli omogućuju tvrtkama da plaćaju samo ono što koriste i ne plaćaju puno za neiskorišteno licenciranje. SaaS može biti posebno koristan za male tvrtke jer pruža pristup skupom, snažnom softveru koji inače ne bi bio dostupan putem konvencionalnih metoda kupnje.

Također, metoda temeljena na pretplati eliminira ekstremni financijski rizik skupog softvera. Većina SaaS usluga također nudi mogućnost skaliranja prema gore i dolje, ovisno o vašim potrebama, što ih čini vrlo isplativima i fleksibilnima.

Vrijeme

Mnogi ljudi kažu "vrijeme je novac", a na sreću, SaaS može spasiti oboje. Za mnoge SaaS aplikacije instalacija je jednostavna poput uspostavljanja internetske veze i stjecanja prijave.

Nadalje, odgovornosti za održavanje prebacuju se s vašeg IT odjela na samog dobavljača. To eliminira dodatno radno vrijeme i zastoje koji bi mogli biti potrebni za nadogradnju konvencionalnog softvera.
Napokon, SaaS aplikacije imaju manju krivulju učenja, što znači brže usvajanje u vašoj radnoj snazi.

Jednostavnost upotrebe i faktor brzine

Odabir i primjena poslovne aplikacije nikada nisu bili lagan zadatak. Čimbenici kao što su vrijeme i trud nagomilavaju se čak i nakon uspješne provedbe.
Aplikacije u oblaku brže se implementiraju, što smanjuje napore oko instalacije i administracije.

Imati sposobnost brzog razvoja i uvođenja omogućit će konkurentu prednost i također sposobnost ubrzanja poslovnih prednosti.
SaaS puno brže stvara vrijednost za svoje korisnike, a tvrtkama nudi i fleksibilnost koja je potrebna da se promjene uvedu kad im zatrebaju.

Skalabilnost i pristupačnost

Još jedna sjajna značajka SaaS-a je da model pay-as-you-go pruža fantastičnu fleksibilnost i mogućnosti. Budući da dobavljač hostira softver izvana, promjena plana korištenja je jednostavna i može se obaviti bez prethodne najave.

Uz to, internetska upotreba omogućuje pretplatnicima pristup softveru s bilo kojeg mjesta s internetskim mogućnostima.

Izvrsne i ažurirane značajke

Imati najbolje značajke za vaše poslovne aplikacije zapravo može učiniti posao zanimljivijim i može omogućiti visoku produktivnost među zaposlenicima. Vaš tim može odmah koristiti nove značajke za donošenje utemeljenih poslovnih odluka.

Zapravo, tvrtke s tradicionalnim aplikacijama moraju puno trošiti na nadogradnje. Uz SaaS, tvrtke imaju koristi jer će ovim nadogradnjama upravljati davatelji usluga, omogućavajući tvrtkama da se usredotoče ili koriste nove mogućnosti kad i kada budu dostupne.

Sigurnost i funkcionalnost poboljšavaju se u pozadini.

Kompatibilnost

Konvencionalnom metodom instalacije softvera ažuriranja mogu zahtijevati ogromnu količinu vremena i novca. Još gore, odstupanja u verzijama između članova vaše radne snage mogu dovesti do problema s kompatibilnošću i gubljenja vremena.

Sa SaaS-om, pretplatnici se mogu jednostavno prijaviti na već nadograđene usluge.

Sigurost je zajamčena

Korištenjem softvera kao usluge ne morate brinuti o sigurnosti vlastitog rješenja. Većina pružatelja usluga u oblaku ulažu puno truda u sigurnosna pitanja i neprestano rade na osiguranju svih podataka koje pohranjujete u oblaku.

Dobra sigurnosna praksa izuzetno je važna za vaše kupce kako bi zadržali povjerenje u vas, a time i glavni prioritet većine dobavljača oblaka.

Eliminiranje problema sa pohranom podataka

Usluga SaaS može se pokretati izravno iz web preglednika bez potrebe za preuzimanjem ili instaliranjem softvera.

Na taj način izbjegavate softver na računalu i/ili aplikaciju koja zauzima prostor na vašem telefonu i mora se stalno ažurirati. Sve što vam treba već vam je dostupno u oblaku.

Nedostaci SaaS rješenja

Iako se korištenje softvera kao usluge čini vrlo održivom opcijom za većinu poduzeća, postoje i neki nedostaci koje treba razmotriti.

Ovdje smo nabrojali neke nedostatke razvoja SaaS-a:

Privatnost podataka

Ovo je jedna od glavnih briga tvrtki koje se žele odlučiti za model primjene temeljen na SaaS-u. Pitanja poput upravljanja identitetom i pristupom moraju se riješiti prije nego što povjerite bilo kojoj usluzi treće strane koja pruža osjetljive podatke vaše tvrtke.

Naročito u slučaju pristupačnosti s mobilnog uređaja, potrebno je poduzeti stroge mjere prije nego što se bilo koja vrsta osjetljivih podataka otkrije davatelju usluga.

Poteškoće s poštivanjem propisa

Kada se vaši poslovni podaci pohranjuju u podatkovnom centru davatelja usluga, teško je poštivati vladine propise o zaštiti podataka. Vaša će tvrtka trebati naučiti koja se pravila primjenjuju na vaše poslovanje, postaviti prava pitanja od svog davatelja usluga i otkloniti bilo kakve nedosljednosti u procesu.

Nespretna mobilnost podataka

Tržište softvera kao usluga ispunjeno je startupovima, a mnogi od njih nemaju dovoljno iskustva da bi preživjeli u visoko konkurentnoj atmosferi.

U slučaju kvara ili u slučaju kada želite promijeniti davatelja usluga, težak zadatak postaje prijenos kritičnih podataka vaše tvrtke s jednog na drugog davatelja usluga. Stoga za takav događaj morate biti spremni s planiranom izlaznom strategijom.

Problematična integracija softvera

Kada radite s vanjskim davateljem usluga SaaS za hostiranje više aplikacija, možda postoji problem integracije s postojećim internim softverom.

Interni API-ji i podatkovne strukture možda se neće pravilno integrirati s vanjskim softverom. Kao rezultat, uvijek biste trebali provoditi provjere kompatibilnosti sa svim SaaS aplikacijama radi postizanja boljih rezultata.

Kako implementirati SaaS u svoju tvrtku?

Prije nego se odlučite na prelazak na SaaS rješenje, važno je istražiti tržište te odgovoriti na pitanje je li SaaS najbolje rješenje za vašu organizaciju, koji su koraci do potpune implementacije i početka korištenja te koja su moguća ograničenja, odnosno izazovi.

Koraci za prelazak na SaaS rješenje

Neovisno o tome da li prelazite s on-premise softvera na SaaS rješenje ili po prvi puta želite uvesti softver u vaše poslovanje, donosimo vam nekoliko jednostavnih koraka za uspješan prelazak na softver kao uslugu.

Istražite pružatelje softvera

Na tržištu postoji velik broj pružatelja softvera koji opslužuju isto tržište. Neki od njih nude više mogućnosti od drugih, no razlike su često vrlo male i bitno je istražiti sve mogućnosti koji nudi pojedini softver.

Također, kada govorimo o SaaS modelu, važno je naglasiti razliku između vertikalnog i horizontalnog softvera. Dok je horizontalni softver razvijen za široku publiku i pruža rješenja za više industrija, vertikalni softver je razvijen za točno određenu tržišnu nišu.

Vertikalni softveri nude mnogo više mogućnosti i rješenja, no to također često znači i višu cijenu. Iz tog razloga, potrebno je odrediti prioritete i odlučiti u kojoj mjeri i koje funkcije softvera su potrebne u svakodnevnom poslovanju te u kojoj mjeri određeni softver može donijeti uštede i povrat ulaganja.

Istražite integraciju postojećih podataka

Nakon što ste odabrali nekoliko SaaS rješenja koja odgovaraju vašoj tvrtki na temelju funkcija, cijene i drugih karakteristika, vrijeme je za odgovore na još jednu vrlo važnu stavku.

Vaši postojeći podaci potrebni su vam za daljni nastavak poslovanja te kako bi ste ih mogli nastaviti koristiti, potrebno ih je integrirati u novi sustav. Istražite na koji način je moguće integrirati vase postojeće podatke, tko je zadužen za integraciju, odnosno hoćete li vi sami morati se pobrinuti za te podatke će pružatelj softvera odraditi taj posao.

Također, u ovoj fazi bitno je definirati prava na podatke te sigurnost podataka.

Iskoristite probni period

Većina SaaS rješenja ima besplatan probni period. Neki pružatelji nude probni period od svega nekoliko dana, dok drugi nude tromjesečni probni period, ovisno o vrsti usluge i industrije.

Besplatan probni period je odličan način za uvjeriti se je li određeni SaaS pravi odabir za vašu tvrtku.

U ovom period možete istražiti sve funkcionalnosti i mogućnosti softvera, a uz to i upoznati način rada pružatelja softvera. Točnije, stvoriti uvid u korisničku podršku pružatelja te način komunikacije.

Educirajte zaposlenike

Iako su SaaS rješenja vrlo jednostavna za korištenje i prilagodba je brza i jednostavna, bitno je educirati zaposlenike te pripremiti ih za korištenje novog softvera.

Ukoliko pružatelj softvera nudi neku vrstu edukacije o mogućnostima i korištenju softvera, obavezno uključite sve zaposlenike, a ako vam ta mogućnost nije dostupna, pripremite jednu ili više osoba da detaljno istraže značajke i prenesu stečeno znanje na ostale djelatnike, posebice one koji se prvi put susreću sa digitalnim poslovanjem.

Nadalje, definirajte sa svim zaposlenicima što točno očekujete od njih, odnosno na koji način želite da se SaaS koristi te koji je period za potpuni prelazak na vaše novo SaaS rješenje. Također, unaprijed odredite vremenski period za prilagodbu.

Primite povratne informacije

Nakon što ste odradili probni period, upoznali vaše zaposlenike sa vašim ciljevima i očekivanjima, vrijeme je za prelazak na pretplatu ili pronalazak drugog rješenja.

Prije nego konačno odlučite je li upravo taj SaaS pravi odabir za vas, prikupite povratne informacije od svih vaših zaposlenika. Na taj način, stvorit ćete detaljan uvid u isplativost tog softvera, odnosno o korisnosti pojedinih funkcija, uštedi vremena, razini produktivnosti i slično.

Također, s obzirom da se većina SaaS rješenja naplaćuje po korisniku, moguće je da će te u ovoj fazi uvidjeti da neki od zaposlenika nemaju značajne koristi od upotrebe softvera te će te moći točno odrediti za koliko zaposlenika želite plaćati pretplatu.

Izazovi implementacije

SaaS je obećava lakšu, bržu i jeftiniju implementaciju za tvrtke, što je pokrenulo velik broj svjetskih tvrtki na odabir upravo ovog rješenja.

SaaS također nudi automatska ažuriranja i upravljanje zakrpama, kao i mobilnost u kojoj im korisnici mogu pristupiti s bilo kojeg uređaja i lokacije s omogućenom Internetom.

Unatoč svom entuzijazmu za SaaS i njegove prednosti, tvrtke bi se također trebale pripremiti za izazove implementacije SaaS-a, koji se prema Tech Targetu sastoje od:

Uvjeti i odredbe

Davatelj usluga SaaS pružit će svoje uvjete i odredbe svojim potencijalnim kupcima, no većinu vremena ljudi se ne mogu truditi čitati duge i razvučene klauzule i obično na kraju kliknu na "Slažem se", a da zapravo ne razmišljaju o tome sa čime se zaista slažu .

Tvrtka koja nije pravilno kontrolirana i ne dopušta lako prenošenje informacija između odjela, mogla bi na kraju pristati na nešto što bi na njih negativno utjecalo u budućnosti.

Veći trošak nego što je zaista potrebno

Iako se mjesečna opcija čini najboljom opcijom, tvrtka zapravo može dugoročno na kraju platiti više, jer postoje razni skriveni troškovi koje bi davatelj usluga SaaS mogao naplatiti svojim klijentima, što tvrtki možda neće biti odmah očito.

Da bi izbjegli tu zamku, tvrtke bi se trebale pobrinuti da pažljivo istraže svoje potrebe. Ako poduzeće zna da će koristiti softversku aplikaciju dulje vrijeme (godinu dana ili duže) i ima proračun za plaćanje svojih softverskih usluga godišnje, tada bi trebalo odabrati ovu opciju plaćanja jer može uštedjeti do 15 % godišnje.

Ugovor o razini usluge

Ako dobavljač softvera u početku ne pruža ugovor o razini usluge, tada je na tvrtki da zatraži ugovor o razini usluge od svog dobavljača softvera.

Još jednom, ako je potrebno, poduzeće bi trebalo izmijeniti ovaj Ugovor o razini usluge tako da bolje odgovara njihovim specifičnim potrebama.

Nedostatne informacije o SaaS pružatelju usluga

Klijenti bi trebali zatražiti informacije o svojim pružateljima usluga SaaS-a o prošlim razinama performansi i vremenu rada. Oni bi također trebali pokušati otkriti u kakvom će stanju biti njihov davatelj usluga SaaS, i kratkoročno i dugoročno.

Stoga bi poduzeće trebalo osigurati da njihov pružatelj usluga SaaS može udovoljiti njihovim potrebama rješavanjem problema s isporukom usluge u roku od nekoliko sati, a ne nekoliko dana.

Prava na podatke

Kupci bi trebali osigurati prava na pristup vlastitim podacima, a također bi se trebali pobrinuti i da se njihovi podaci i dalje mogu oporaviti ili vratiti ako njihov davatelj usluga SaaS-a prestane raditi.

Klijenti davatelja usluga SaaS-a trebali bi također potvrditi kako će njihovi pružatelji usluga osigurati njihove podatke sa stajališta privatnosti i oporavka od katastrofe.

Zaključak

Tvrtke koje koriste aplikacije zasnovane na oblaku s poslovnim SaaS modelom sve su češće, a razlog je taj što se temelji na modelu pretplate i ima brojne prednosti.

Stare poslovne aplikacije sada odlaze iz današnjih IT planova mnogih tvrtki. Sposobnost brzog uvođenja s nižim rizikom ulaganja, natjerala je vlasnike tvrtki da odaberu SaaS rješenja umjesto drugih alternativnih izbora. Iako postoje i nedostaci u Saas modelu, oni su zaista zanemarivi u odnosu na prednosti za većinu industrija.

Tvrtke su neprestano u potrazi za rješenjima koja mogu zadovoljiti organizacijske zahtjeve poput sigurnosti podataka i visokih performansi, uz što niže troškove, a SaaS udovoljava zahtjevima u ovakvim scenarijima.

 

Klara Markotić
Content Creator at MachineDesk with a particular interest in marketing and social media.
marketing@machine-desk.com